Kynutá bábovka s čokoládovou náplní

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Droždí rozmíchejte v části vlažného mléka, přimíchejte lžíci cukru a lžíci mouky a nechte vzejít kvásek.
Mouku prosejte do mísy, přidejte cukr, sůl, koření, sodu, vejce rozkvedlané v mléce, olej a přimíchejte kvásek.

Vypracujte vláčné těsto a nechte ho zakryté asi půl hodiny nakynout. Těsto propracujte, rozválejte na dlouhý obdélník, pokapejte rozpuštěným máslem, posypte hojně kakaem smíchaným s cukrem a opět pokapejte máslem. Plát stočte do závinu a vložte ho do vymazané bábovkové formy.

Těsto nechte ještě asi 15 minut kynout, potom vložte formu do trouby vyhřáté na 180°C a bábovku upečte (špejlí vyzkoušejte, zda je dobře propečená). Upečenou bábovku nechte trochu vychladnout, vyklopte ji a pocukrujte.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...

Přečtěte si jinde