Karamelový beránek

Seznam surovin

Na těsto:

Kromě toho:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Do malé pánve nasypeme cukr a zahřejeme ho, až se rozpustí na karamel. Zalijeme ho horkou vodou a za stálého míchání rozvaříme.

V míse vyšleháme žloutky s moučkovým cukrem, přilijeme karamel a znovu vyšleháme do husté pěny. Mouku prosejeme a smícháme s práškem do pečiva a mletými ořechy. Z bílků a špetky soli ušleháme tuhý sníh a vmícháme ho střídavě s moukou do žloutkové pěny.

Těsto nalijeme do dobře vymazané a vysypané formy na beránka, vložíme do trouby vyhřáté na 160 °C a pečeme asi 50 minut. Upečeného beránka necháme chvíli prochladnout, pak ho opatrně vyklopíme, necháme zcela vychladnout na mřížce a nakonec ho ozdobíme červenou mašlí a poprášíme moučkovým cukrem.

Hodnocení: 3,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 3

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...