Hrnečkový makový beránek

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Cukry a vejce rozšlehejte s mlékem. Mouku s práškem do pečiva, lžičkou citronové kůry, olej a mák přidejte ke směsi a vypracujte hladké těsto (podle potřeby zřeďte mlékem nebo zahustěte moukou).

Formu na beránka důkladně vytřete tukem a vysypte moukou nebo strouhankou. Těsto vlijte do formy, přiklopte vrchní částí a vložte do trouby vyhřáté na 180 °C. Beránka pečte 50 - 60 minut, nechte trochu vychladnout a opatrně vyklopte.

Utřete dohladka 3 - 4 lžíce citronové šťávy, lžíci vody a moučkový cukr utřete do hladké polevy.
Po úplném vychladnutí potřete povrch moučníku citronovou polevou a ozdobte cukrovým sypáním. Polevu nechte zaschnout a beránka můžete přizdobit barevnou mašlí.

Hodnocení: 5,0/5

Hodnotilo: 1

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...