Čokoládové bábovičky

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Polovinu hořké čokolády rozlámeme na kousky, vložíme do kovové misky, kterou ponoříme do horké vodní lázně a za průběžného míchání necháme čokoládu rozpustit. V míse nebo v mixéru vyšleháme vejce s cukrem do husté pěny. Zlehka do ní zamícháme rozpuštěnou čokoládu smíchanou s rozpuštěným máslem, přidáme prosátou hladkou mouku, důkladně promícháme a těsto ochutíme likérem.

Naplníme ho do cukrářského sáčku a nastříkáme do vymazaných kovových nebo papírových formiček na košíčky. Do středu těsta v každém košíčku vmáčkneme kousek zbylé čokolády, formičky rozložíme na plech, vložíme do trouby vyhřáté na 190 °C a pečeme asi 12 minut.

Upečené bábovičky necháme vychladnout a pak je opatrně vyklopíme z formiček. Nebo je podáváme ještě teplé.

Hodnocení: 5,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 5

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...