Citronovotymiánová bábovka

Seznam surovin

Těsto:

Poleva:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Troubu předehřejte na 180 °C. Bábovkovou formu vymažte máslem a vysypte hrubou moukou. Do mísy rozklepněte vejce, přidejte cukr a šlehejte, dokud nevznikne nadýchaný krém. Bude to trvat asi 5 minut.

2. Poté po částech přidávejte máslo a šlehejte do konzistence hladkého krému. Přimíchejte citronovou kůru a zakysanou smetanu. Pak do těsta vsypte mouku smíchanou se solí a přilijte mléko, nakonec přijdou na řadu tymiánové lístky. Vše pečlivě promíchejte.

3. Těsto nalijte do formy a pečte 40–50 minut. Formu pak zabalte do utěrky namočené ve studené vodě a nechte 15 minut odpočívat. Poté bábovku z formy opatrně vyklopte a nechte vychladnout.

4. Moučkový cukr šlehejte s citronovou šťávou, dokud nevznikne lesklá bílá poleva. Tou polijte bábovku, ozdobte ji strouhanou citronovou kůrou a větvičkami tymiánu.

Poznámka k receptu

Dokonale vláčnému těstu dodá citron šmrnc a tymián se postará o překvapivý chuťový akcent. Několik neotřelých nápadů posouvá tradiční moučník do nejvyšších pater.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...