Borůvkové bábovičky

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

V míse vyšleháme vejce za postupného přisypávání obou druhů cukru do pěny a zlehka přimícháme podmáslí. Mouku smícháme s práškem do pečiva a také vmícháme do vaječné pěny. Pak vmícháme rozpuštěné máslo, špetku soli a na závěr přidáme do těsta borůvky.

Těstem naplníme tukem vymazané formičky na malé bábovičky (nebo papírové košíčky) tak, aby byly plné asi do dvou třetin. Vložíme je do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme asi 20 minut dozlatova. Zda jsou bábovičky upečené zjistíme zapíchnutím špejle do jejich středu. Zůstane-li špejle po vytažení suchá a bez drobečků, jsou bábovičky hotové.

Necháme je prochladnout a pak je opatrně vyklopíme z formiček a necháme zcela vychladnout.

Poznámka k receptu

Před podáváním ještě vylepšete každou bábovičku kopečkem čerstvě ušlehané smetany ke šlehání a případně i několika čerstvými borůvkami.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...