Beránek z celozrnné mouky

Seznam surovin

Na ozdobení:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

V míse ušleháme žloutky s moučkovým cukrem do pěny a během šlehání postupně přidáváme horkou vodu. Pak přidáme vanilinový cukr, mouku, nastrouhanou kůru a nakonec zlehka vmícháme tuhý sníh ušlehaný z bílků.

Těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy na beránka, vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme asi 40 minut.

V misce smícháme bílek s moučkovým cukrem a třeme vařečkou alespoň 10 minut, až vznikne hustá bílá poleva.

Upečeného vychladlého beránka opatrně vyklopíme z formy. Připravenou polevu naplníme do malého kornoutku stočeného například z papíru na pečení a na beránka uděláme malé kudrlinky. Pak do něj zapíchneme dva hřebíčky jako oči a necháme polevu zaschnout.

Poznámka k receptu

Pokud máte „ušatou“ formu na beránka, zakryjte hlavičku papírem na pečení, aby se těsto na uších nepřipálilo.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...