Bábovka s ovocem

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Tuk utřete s cukrem, celými vejci a rumem do husté pěny. Mouku prosejte s práškem do pečiva a se skořicí a přimíchejte k vaječné pěně. Ovoce nakrájejte na menší kousky (kompotované nechte okapat).

Formu na bábovku důkladně vymažte a vysypte. Do formy nalijte trochu těsta, pokryjte ho částí nakrájeného ovoce, opět dejte těsto, ovoce a nakonec zakryjte zbytkem těsta. Vložte do trouby vyhřáté na 200°C, teplotu stáhněte na 180°C a upečte. Špejlí vyzkoušejte, zda je těsto dobře propečené.

Upečenou bábovku nechte chvíli chladnout, potom ji opatrně vyklopte z formy, polijte čokoládovou polevou, popř. posypte kokosem nebo nasekanými oříšky.

Poznámka k receptu

Autorka receptu doporučuje do této bábovky dát meruňky a kompot z dýně jako ananas.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...