Adventní kalendář

Seznam surovin

  • čokoláda bílá 250 gramů
  • čokoláda hořká 250 gramů
  • náplň (burisony, kukuřičné lupínky, obilninové polštářky, různé druhy müsli, želatinové bonbóny, marshmallow, pražené ořechy a mandle, sušené fíky, datle, švestky a meruňky, banánky v čokoládě, rozinky, sezamové placičky...)
Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Připravíme si 24 vhodných menších formiček, do poloviny z nich nalijeme rozpuštěnou tmavou čokoládu, do druhé poloviny formiček rozpuštěnou bílou čokoládu a necháme asi 5 minut stát.

Pak formičky otočíme a čokoládu necháme odkapat. Formičky otočíme zpět a čokoládu necháme dobře ztuhnout.

Do formiček rozdělíme náplně (v každé formičce by měla být jiná) a formičky zalijeme zbylou čokoládou. Naplněné bonbóny necháme v chladu ztuhnout a pak je opatrně vyklepneme z formiček.

Bonbóny zabalíme každý zvlášť do ozdobného papíru nebo celofánu, doplníme je cedulkami s čísly od 1 do 24 a zavěsíme je na nerezovou mřížku (nebo třeba hezké ramínko).

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...