Zimní salát

Seznam surovin

Na zálivku:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

V kastrůlku přivedeme k varu asi 5 dl vody se solí, cukrem a octem. Řepu oloupeme, nakrájíme na malé kostky, vsypeme je do vroucího nálevu a uvaříme doměkka. Pak je slijeme a necháme
odkapat.

Vychladlé brambory oloupeme a nakrájíme na kostky. Fenykl zbavíme nejedlých částí a nakrájíme ho podélně na tenké plátky. Vložíme je do misky a promícháme s citronovou šťávou a olivovým olejem.

Sledě nakrájíme na proužky. Jablko oloupeme, zbavíme jádřince a nakrájíme na kostky velké jako brambory. V míse smícháme majonézu se smetanou a koprem. Přidáme sledě, jablka, brambory, fenykl a vychladlou řepu. Salát opatrně promícháme a podle chuti přidáme sůl, pepř, cukr a popřípadě i citronovou šťávu.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...