Zelný salát Coleslaw

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Zelí nasekáme velkým nožem na malé kousky a nasypeme je do mísy. Přidáme lžíci soli a zelí důkladně rukama promačkáme, aby zkřehlo. Tekutinu, kterou zelí pustí, částečně slijeme.

Mrkev očistíme a nastrouháme nahrubo, celer naastrouháme najemno. Cibuli oloupeme, nasekáme nadrobno, přisypeme spolu s mrkví a celerem k zelí v míse a důkladně promícháme.

Přidáme majonézu smíchanou s prošlehanou smetanou a cukrem, salát dobře promícháme, dochutíme octem, pepřem a solí a necháme alespoň hodinu (ale lépe déle, klidně i do druhého dne) odležet v chladničce. Před podáváním salát znovu promícháme.

Poznámka k receptu

Salát je výborný k pečenému nebo smaženému masu nebo jen tak samotný, doplněný pečivem.

Hodnocení: 5,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 5

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...