Teplý mrkvový salát

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Mrkev oloupejte, nakrájejte na menší špalíčky a vařte v osolené vodě asi 6 - 8 minut, aby změkla, ale nerozvařila se. Mandle nasekejte a nasucho opražte na pánvi.

2. Připravte zálivku: promíchejte med, citronovou šťávu, římský kmín, sůl, pepř a přilijte olivový olej. Metličkou směs šlehejte, dokud se dokonale nespojí.

3. Sceďte mrkev a nakrájejte ji na silnější plátky. Promíchejte se zálivkou, mandlemi, nasekanou petrželovou natí a podávejte.

Poznámka k receptu

Zelenina bývá nejzdravější syrová, u mrkve to neplatí - z té tepelně upravené tělo vstřebá o čtvrtinu více beta-karotenu než ze syrové.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...