Salát z uzené makrely a pečené řepy

Seznam surovin

Dresink:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Utrhněte 2 velké pruhy alobalu a položte je křížem přes sebe. Řepu oloupejte, nakrájejte na měsíčky a položte na alobal. Přidejte snítku tymiánu, bobkový list, osolte, opepřete a zakápněte olejem. Zabalte a pečte v troubě předehřáté na 200 °C asi 45 minut, dokud řepa nezměkne.

2. Mezitím smíchejte zakysanou smetanu a jogurt, vmíchejte křen a citronovou šťávu. Můžete dresink i osolit a opepřit, ale není to nutné. Hotovou řepu nechte zchladnout a pak ji rozdělte na talíře, přidejte kousky uzené makrely a dresink. Podávejte ozdobené zbylým tymiánem.

Poznámka k receptu

Kombinace zemité řepy, ostrého křenu a uzené ryby je dokonalá. Můžete vyzkoušet jinou kořenovou zeleninu, experimentovat s dresinkem nebo obměnit bylinku, ale nic lepšího nevymyslíte. Za to ručíme.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...