Letní salát s pečenými brambůrky

Seznam surovin

Na salát:

Na zálivku:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Oloupané stroužky česneku rozmixujeme s olivovým olejem na hladký krém. Brambory dobře omyjeme, rozkrojíme podélně na půlky a rozložíme na plech vyložený papírem na pečení. Přidáme omytá rajčátka a snítky tymiánu, vše pokapeme připraveným česnekovým krémem, osolíme, opepříme, vložíme do trouby vyhřáté na 190 °C a pečeme asi 30 minut, dokud nejsou brambory měkké a zlatavé. Přesypeme je i s rajčátky a tymiánem do mísy a necháme vychladnout.

Očištěné fazolky vhodíme do vroucí osolené vody a krátce je povaříme, aby změkly. Scedíme je, ihned zchladíme v ledové vodě, necháme odkapat v sítu a přisypeme do mísy s bramborami.

V misce rozmícháme ocet s hořčicí, tymiánem a šalotkou a za stálého šlehání pomalu přilijeme olivový olej.

Do mísy se salátem přidáme oprané a odkapané listy rukoly, přilijeme zálivku, salát promícháme a podle potřeby dochutíme solí a pepřem.

Poznámka k receptu

Salát můžete podávat teplý, vlažný nebo studený. Jeho tajemství tkví v naprosto úžasné zálivce a v potření zeleniny česnekovo-olejovou pastou.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...