Květákový salát s vejci

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Květák zbavíme vrchních listů a tvrdého košťálu, ponoříme ho do osolené vody (košťálem nahoru), abychom ho zbavili hmyzu, a pak ho opláchneme a rozdělíme na růžičky. Vložíme je do hrnce s osolenou vodou a uvaříme do poloměkka. Pak je slijeme, necháme odkapat a vložíme do mísy.

Uvařená vejce oloupeme, rajčata omyjeme, obojí nakrájíme na měsíčky a přidáme ke květáku. Do mísy přidáme i hrášek a sýr nakrájený na nudličky.

Majonézu rozmícháme s citronovou šťávou a trochou soli, touto zálivkou salát přelijeme a zlehka promícháme. Salát necháme odležet a vychladit nejméně 2 hodiny v chladničce a před podáváním ho ozdobíme listy rokety.

Poznámka k receptu

Květák by měl zůstat hezky křupavý. Je dobré naříznout nejdříve košťály do kříže, aby se květákové růžičky nerozvařily. K salátu můžete podávat čerstvé pečivo nebo do něj přidejte několik uvařených oloupaných brambor nakrájených na kousky. Sýr můžete nahradit kuřecí šunkou.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...