Bramborový salát s mandlemi a kapary

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Neoloupané brambory dobře omyjeme, uvaříme v osolené vodě doměkka a necháme vychladnout.

Mandle nasekáme nahrubo a za stálého míchání je opražíme na teflonové pánvi dozlatova.

Olivový olej rozšleháme s octem, citronovou šťávou, solí a drceným pepřem.

Vychladlé brambory nakrájíme na dílky a vložíme je do mísy. Přidáme kapary, očištěné a nakrájené jarní cibulky, čerstvou mátu s bazalkou a připravenou zálivku a vše lehce promícháme. Salát podle potřeby přisolíme, rozdělíme na talíře nebo do větších misek, ozdobíme čtvrtkami rajčátek a posypeme opraženými mandlemi.

Poznámka k receptu

Na přípravu použijte rané brambory, které nemají tak silnou slupku a stačí je pečlivě omýt, případně lehce odrhnout kartáčkem.

Hotový salát můžete ozdobit i kolečky červené cibule.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...