Tuňákový salát

Seznam surovin

Zálivka:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Bulgur vsypte do misky, zalijte vroucí osolenou vodou (obvykle se dávají 2 díly vody na 1 díl bulguru), zakryjte poklicí nebo talířem a nechte ho odstát, aby vstřebal všechnu tekutinu. Nasekejte cibulku a petrželku, olivy nakrájejte na plátky nebo nechte vcelku, záleží, jak je chcete výrazné. Papriku nakrájejte na kousky a krátce opečte na rozpáleném oleji.

2. V misce smíchejte bulgur, papriku, cibulku a petrželku, olivy, kapary a kousky tuňáka. Do zavařovací sklenice dejte všechny suroviny na zálivku a podle chuti sůl a pepř. Zavřete sklenici a pořádně protřepte, aby se suroviny spojily. Vmíchejte do salátu a podávejte

Poznámka k receptu

Ideální jídlo pro horké dny. Můžete do něj přidat i další druhy zeleniny, co najdete v lednici, my máme ale rádi štiplavost, kterou mu dodá pořádná porce jarní cibulky.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...