Těstoviny s hruškami a sýrem Gorgonzola

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Těstoviny uvařte v dostatečném množství hodně osolené vody, aby zůstaly pevné na skus (al dente), lehce je pokapejte olejem a nechte stranou.

2. Na rozpálenou pánev vlijte zbylý olej a dejte česnek pokrájený na plátky. Až začne zlátnout, přisypte hrušku nakrájenou na kostičky a krátce ji orestujte. Vsypte nastrouhaný sýr a ještě minutu prohřívejte. Pokud hrušky nepustí dostatek tekutiny, aby vznikla krémová omáčka, přidejte lžíci nebo dvě mléka. Pánev odstavte z ohně a do omáčky s hruškami a sýrem rozmíchejte vejce. Podle chuti omáčku osolte a opepřete.

3. V pánvi ji promíchejte s uvařenými těstovinami a na talíři posypte ořechy a lístky rukoly.

Poznámka k receptu

Tip: Do omáčky přidejte ještě kůru z půlky citronu, získá příjemný letní nádech a další rozměr chuti.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...