Sardinky se salátem z citrusů podle MasterChefa

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Sardinky omyjte, osušte a opatrně z nich vytáhněte páteř, s ní se totiž zbavíte i menších kůstek. Můžete si pomoci nožem. Rybu osolte a opepřete.

2. Pomeranč a grep vyfiletujte: ostrým nožem okrájejte slupku až na čistou dužinu a vykrájejte jednotlivé kousky mezi blankami. (Grepu do salátu potřebujete jen polovinu, takže zbytek snězte.) Fenykl nakrájejte na tenké nudličky, rukolu a salát operte a důkladně osušte.

3. Citronovou šťávu, 5 lžic oleje a med vyšlehejte do husté konzistence, podle chuti osolte a opepřete. Na zbytku oleje zprudka opečte sardinky, stačí jim 30 vteřin. V míse smíchejte salát, rukolu, fenykl a citrusová filátka. Zalijte dresinkem a promíchejte. Salát servírujte na talíře, navrch přidejte sardinky.

Poznámka k receptu

Sardinky znáte nejspíš z plechovky, ale největší kouzlo mají ty čerstvé. Malým rybkám stačí jednoduchá úprava, skvěle si rozumějí s citrusy.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...

Přečtěte si jinde