Salát s melounem a fetou

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Dýňová semínka nasucho opečte. Do zavařovací sklenice dejte olivový olej, med, citronovou šťávu a trochu soli, zavřete a rázně protřepejte, aby se tekutiny spojily a vytvořily hladkou emulzi.

2. Salátové listy omyjte, osušte papírovou utěrkou a natrhejte na kousky. Dejte je do větší mísy, přidejte nakrájený meloun, opražená semínka, rozdrobenou fetu a zalijte dresinkem. Promíchejte a podávejte posypané čerstvě mletým pepřem.

Poznámka k receptu

Meloun je do salátů jako stvořený. Dodá jim šťávu, sladkost i zajímavou strukturu. Můžete přihodit i polníček nebo špenát, fetu nahradit třeba mozzarellou.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...