SALÁT S KUŘETEM, SMAŽENÝM KOZÍM SÝREM A OSTRUŽINOVÝM DRESINKEM

Seznam surovin

Salát:

Zálivka:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Salát operte, cibuli nakrájejte na klínky, kuře na tenké plátky a ořechy nasekejte. Všechny suroviny dejte do mísy, přidejte ostružiny a zlehka promíchejte. Sýr nakrájejte na klínky, obalte v mouce, protáhněte rozšlehaným vejcem, pak obalte ve strouhance a osmažte ve vyšší vrstvě oleje.

2. Během smažení připravte zálivku: ostružiny rozmačkejte a propasírujte, smíchejte s olejem, octem, medem, hořčicí a prolisovaným česnekem, podle chuti osolte, opepřete a prošlehejte, abyste získali emulzi. Vmíchejte ji k salátu, přidejte kozí smažáčky a podávejte.

Poznámka k receptu

Výrazná, sladce kyselá zálivka skvěle pasuje ke kuřeti i kozímu sýru. Ten můžete nechat v přírodním stavu, dokonale ale funguje i smažený v trojobalu.

Tip: K ostružinovému džemu se hodí celá řada příchutí, kterým nedokážeme odolat. Pokud to máte stejně, přidejte ke směsi do pánve pár snítek bazalky (náš favorit), do další svitek skořice nebo kombinaci skořice, badyán, hřebíček, do jiné mátu nebo citronovou kůru. Chuť se nejlépe vstřebá, když směs zahřejete, pak ji stáhnete z plotny a necháte 30 minut odstát. Pak směs dovařte podle receptu a před plněním do sklenic ochucovadla vyndejte. Pokud děláte džem z většího množství ostružin, hezky to odsýpá – na jedné pánvi se směs zahřívá, na další infuzuje, na další bublá téměř hotový džem. Jestli ale nechcete víc než pár skleniček, nesnažte se honit moc zajíců a zvolte jen jednu nebo dvě příchutě.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...