Roketový salát s pečenými holubinkami

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Holubinky očistíme, jsou-li starší, ještě je oloupeme, a nakrájíme na měsíčky. Z vajec, mouky a mléka umícháme hustší těstíčko, které osolíme, ochutíme grilovacím kořením, případně ho i lehce opepříme a vmícháme do něj prášek do pečiva.

Připravené houby obalíme v těstíčku, vložíme do většího množství rozehřátého oleje (nejlépe ve fritovacím hrnci) a usmažíme je dozlatova. Hotové houby necháme odkapat na savém ubrousku a mezitím připravíme zálivku.

Olej rozmícháme s vinným octem, prolisovaným česnekem a hořčicí, osolíme, opepříme a zálivku promícháme s opranými a odkapanými listy rokety. Salát rozdělíme na talíře, přidáme ještě teplé holubinky a ihned podáváme.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...