Pampeliškový salát

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Lístky opereme, osušíme v utěrce a roztrháme na malé kousky. Mísu vytřeme oloupaným stroužkem česneku. Cibuli nakrájíme na jemné kostičky a promícháme ji v míse s pampeliškovými lístky. Olej rozšleháme se solí a pepřem, až se sůl rozptýlí, teprve pak přidáváme ocet.

Těsně před podáváním salát promícháme se zálivkou, rozdělíme na talířky a do každé porce přidáme malé kostičky veky, které jsme osmažili dozlatova na oleji. Chceme-li salát jemnější, vaříme nakrájenou cibuli po dobu pěti minut v troše octové vody, necháme ji okapat, a pak teprve promícháme se salátem.

Poznámka k receptu

Nemáme-li pampeliškové lístky, zkusíme takto upravit i hlávkový salát, je velmi chutný.

Hodnocení: 5,0/5

Hodnotilo: 1

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...