Salátek z hrušek a švestek

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Cukr rozmíchejte ve vodě, až se rozpustí, přiveďte k varu a při mírné teplotě 5-6 minut povařte. Pokud se na povrchu utvoří pěna, opatrně ji lžičkou odstraňte. Sirup přelijte přes jemné sítko do skleněné nebo porcelánové misky a nechte vychladnout.

Hrušky oloupejte, nakrájejte na kostičky a ponořte do citronem okyselené studené vody, aby nezhnědly.  Švestky vypeckujte a nakrájejte na proužky.Rozinky propláchněte a povařte v trošce vody asi 2 minuty. Sceďte je, nechte okapat a vychladnout.

Hrušky slijte, smíchejte se švestkami, rozinkami, hrubě posekanými ořechy a vše promíchejte. Salát zalijte cukrovým sirupem a ochuťte citronovou a pomerančovou šťávou, znovu promíchejte a uložte do chladu.

Poznámka k receptu

Salát podávejte samotný jako dezert (můžete ho ozdobit kopečkem šlehačky) nebo jako přílohu k pečeným masům.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...