Ovocný salát s alkoholem

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Meruňky namočte na 3 hodiny do směsi rumu a vlažného čaje. Pokud počítáte s tím, že salát budou jíst děti, tak ovšem použijte pouze čaj.

2. Oříšky nasucho opražte a ještě horké je promněte v utěrce. Odstraníte z nich tak většinu slupek.

3. Do rendlíku nalijte 100 ml vody a 1 lžíci citronové šťávy, přisypte cukr a přiveďte k varu. Přidejte osminky jablek a hrušek a pomalu je duste pod pokličkou 1–2 minuty. Dílky ovoce by se neměly rozpadat. Vyberte je odpěňovačkou na teplý talíř.

4. Do ohnivzdorné mísy dejte 3 lžíce sirupu z dušení ovoce, přidejte dílky jablek a hrušek, vypeckované datle, marinované meruňky a opražené oříšky a všechno posypte 1 lžící cukru.

5. Přelijte zahřátou třešňovou pálenkou a zapalte. Když plamen zhasne, ozdobte salát čerstvými lístky meduňky

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...