Nakládaná lichořeřišnice

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Čerstvě nasbírané plody dáme do nádoby a zasypeme hrubou solí. Necháme naložené přes noc.

Druhý den propláchneme, necháme vykapat a přendáme do uzavírací láhve. Přidáme koření a zalijeme horkým octem, tak aby byly plody zakryty, ale neplavaly.

Necháme v láhvi v ledničce a za 3 až 4 týdny můžeme používat.

Ještě zelené plody nakládáme v množství podle momentální úrody, třeba po hrstech do malých skleniček. Do nálevu přidáváme ingredience dle chuti a možností. 1 díl octa svaříme se 2 díly vody.

Poznámka k receptu

Chuť je poměrně ostrá, takže s naloženými plody zacházíme opatrně jako s kořením. Z lichořeřišnice se rozhodně nestanou nakládáním kapary, stejně jako z dýně se nestane pomocí tresti ananas a z jeřabin brusinky.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...