Listový salát s krůtím masem a sýrem

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Krůtí maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na nudličky. V míse smícháme maso s trochou oleje, přidáme sůl, pepř a červenou papriku a necháme pět minut odstát. Potom maso opečeme na pánvi s trochou oleje dozlatova.

Do malého hrnce vlijeme připravenou kávu, přidáme cukr, ocet a 1 lžíci oleje a přivedeme k varu. Potom oheň zmírníme, přidáme špetku skořice a soli a vsypeme na kolečka nakrájené olivy. Na mírném ohni vaříme asi tři minuty, odstavíme a ještě přidáme lžíci oleje.

Na čtyři talíře rozdělíme natrhaný a umytý salát (např. rukola, čekanka, ledový salát, frisée), vložíme na něj kousky krůtího masa a na trojúhelníčky nakrájený sýr. Navrch rozdělíme připravený dresink i s olivami a podáváme nejlépe s opečenou bagetou.

Hodnocení: 5,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 5

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...