KROUPOVÝ SALÁT S KVĚTÁKEM

Seznam surovin

Zálivka:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Kroupy uvařte v osolené vodě doměkka. Květák rozeberte na růžičky. V misce smíchejte kurkumu se sumakem a olivovým olejem. Ve směsi obalte květák a vyskládejte ho na plech vyložený pečicím papírem. Pečte ho v troubě na 180 °C asi 15–20 minut, až trochu změkne.

2. V míse smíchejte kroupy, květák, ořechy, brusinky, nasekané byliny a semínka z granátového jablka. V misce prošlehejte citronovou kůru a šťávu s melasou, olivovým olejem, prolisovaným česnekem a podle chuti osolte. Přelijte zálivkou a podávejte.

Poznámka k receptu

Kurkuma a sumac se postarají nejen o zářivou barvu květáku, ale i o jedinečnou chuť Blízkého východu. Nepodceňte bylinky, musí jich být poměrně dost, aby byl salát výrazný.

Hodnocení: 1,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 1

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...