Cizrnový salát s okurkou

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Okurku nakrájejte na tenká kolečka, cibuli na klínky, polníček operte a důkladně osušte. Nakonec všechny suroviny vsypte do mísy a přidejte scezenou cizrnu a nasekanou petrželku. Do zavařovací sklenice prolisujte česnek, přidejte olej a ocet a podle chuti osolte a opepřete. Sklenici zavřete a asi minutu jí rychle třeste, aby se tekutiny spojily a vytvořily hladkou emulzi. Vmíchejte zálivku k salátu a ihned podávejte.

Poznámka k receptu

Zelenina je ve vrcholné kondici a žádná její kombinace nemůže dopadnout špatně. Zaměřte se tentokrát na spojení jednoduchých chutí – okurka zaručí šťavnatost a sladkost, cibule pikantnost a polníček jemnou nahořklost. Cizrna se postará o oříškové tóny a o to, abyste brzy po jídle nedostali zase hlad.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...