Bramborový salát s hráškem a uzeným lososem

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Oloupané brambory nakrájíme na hranolky, vložíme je do hrnce s vroucí osolenou vodou a uvaříme tak, aby zůstaly tuhé. Scedíme je a necháme vychladnout.

Stonky chřestu zbavíme zaschlých konců, nakrájíme je na plátky a krátce orestujeme na rostlinném oleji. Pak je osolíme a necháme vychladnout.

Lusky hrášku omyjeme, překrájíme na půlky, vložíme je na chvilku do vroucí osolené vody, vyjmeme pomocí síta a necháme odkapat.

Plátky lososa rozložíme na prkénko a pomocí ostrého nože je nakrájíme na tenké nudličky. Salát rozebereme na listy, opereme je a necháme dobře odkapat.

Vinný ocet rozmícháme s olivovým olejem, šťávou vymačkanou z nastrouhaného zázvoru a citronu, vmícháme kopr a zálivku osolíme.

Uvařené a vychladlé brambory vložíme do mísy, přidáme chřest, cukrový hrášek a zálivku a lehce vše promícháme. Listy salátu rozdělíme do misek nebo na talíře, přidáme bramborovou směs, každou porci doplníme nudličkami lososa a ozdobíme snítkou kopru.

Poznámka k receptu

Cukrový hrášek je speciální odrůda s jemnými a křehkými lusky, které se jí celé. Z lusků se musí jen odstranit konce.

Hrášek i chřest vařte a opékejte opravdu krátce, protože jsou v čerstvém stavu velmi křehké a rychle se mohou rozvařit (měly by zůstat křupavé).

Čerstvý zázvor je nutné před strouháním oloupat nožem. Po nastrouhání ho nechte chvíli stát, až pustí šťávu, kterou pak vymačkejte prsty a použijte do zálivky.

Pokud nemáte cukrový hrášek, přidejte do salátu čerstvý, krátce povařený vyloupaný zelený hrášek.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...