Bramborový salát s fazolkami a brokolicí

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Omyté brambory uvařte ve slupce, aby zůstaly „na skus“. Ještě teplé je pokrájejte na čtvrtky, dejte do mísy, zakápněte olivovým olejem, osolte a opepřete.

2. Fazolky a brokolici očistěte a pokrájejte na kousky asi 3–5 cm dlouhé, dejte do osolené vroucí vody, nechte 2–3 minuty vařit, sceďte, důkladně propláchněte ledovou vodou a nechte okapat.

3. Slaninu pokrájejte na nudličky a na pánvi vyškvařte. I s výpekem nalijte na brambory, přidejte osušenou zeleninu, jarní cibulku pokrájenou na kolečka a kapary.

4. Z jogurtu a hořčice připravte zálivku a vmíchejte ji do salátu.

Poznámka k receptu

Originální verze bramborového salátu kombinuje vůni slaniny s křupavou zeleninou a pikantní zálivkou. Základem jsou ale stále kvalitní brambory – dbejte, aby dobře nasákly olivový olej.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...