Dušené červené zelí s jablky

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Zelí překrojíme na čtvrtky, vykrojíme z nich košťál a nakrájíme je na nudličky. Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na kostičky. Rozinky propláchneme teplou vodou.

Oloupanou a najemno nakrájenou cibuli osmahneme dorůžova v hrnci na rozpáleném oleji.

Přidáme zelí, jablka, rozinky, víno, zavařeninu, hřebíčky, cukr a ocet, osolíme, opepříme, promícháme a na mírném ohni dusíme pod pokličkou 45 - 50 minut doměkka. Hotové zelí podle potřeby dochutíme.

Poznámka k receptu

Červené zelí s jablky se výborně hodí ke zvěřině, k vepřovému masu a pečené kachně nebo huse.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...