Tmavý toastový chléb

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Veškeré suroviny a 300 ml vlažné vody zpracujte na velmi jemné těsto. Ručně ho propracovávejte aspoň 10 až 15 minut! Zpracujte v bochánek a zaprášený moukou v míse ho nechte kynout asi 90 minut.

2. Těsto pak opatrně vyformujte do malého bochánku. Přeneste ho do tukem vymazaného a moukou vysypaného keramického květináče a nechte ještě asi hodinu kynout.

3. Pečte 10 minut v horkovzdušné troubě předehřáté na 240 °C. Pak teplotu snižte na 170 °C a chléb dopékejte dalších 30 minut. Po vyndání z trouby kůrku ještě potřete zbylým máslem.

Poznámka k receptu

Tradiční pečivo z celozrnné mouky. Jako pečicí forma poslouží třeba květináč.

Hodnocení: 3,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 3

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...