Špenát z mladých kopřiv

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Listy nebo špičky velmi mladých kopřiv omyjte a krátce povařte v 1 litru osolené vody (použijte mořskou sůl, ta způsobí, že kopřivy nezhnědnou). Uvařené kopřivy nechte okapat na sítu a nožem je nakrájejte na malé dílky.

V kastrolu připravte z oleje, cibulky a mouky světlou jíšku, přidejte nasekané kopřivy, trochu vývaru a krátce povařte.

Ochuťte prolisovaným česnekem, popřípadě solí. Podávejte s bramborem, bramborovým knedlíkem či těstovinou

Poznámka k receptu

Můžeme přidat uvařené, půlené vejce.

Hodnocení: 4,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 4

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...