Růžičková kapusta s kaštany

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Kapustičky očistěte a dejte do hrnce s vroucí osolenou vodou. Vařte je 5–7 minut, měly by změknout, ale zachovat si křehkost. Sceďte je a nechte důkladně okapat.

2. Slaninu nakrájejte na nudličky a nechte vyškvařit ve velké pánvi. Přidejte máslo, kaštany a zalijte portským. Nechte tekutinu zredukovat a zhoustnout, přidejte kapusty, promíchejte a prohřejte.

3. Dochuťte solí a pepřem a bohatě zasypte sekanou petrželovou natí.

Poznámka k receptu

  • Kapustičky se slaninou a kaštany mohou posloužit jako příloha k pečenému masu, ale klidně je podávejte jen tak. Je to brilantní kombinace.
  • Rovnoměrný var: Abyste měli jistotu, že změkne i pevný košťál, nařízněte ho před vařením do kříže. Řez by měl být hluboký jen pár milimetrů, aby se kapustička nerozpadla.

Hodnocení: 5,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 5

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...