Tymiánová čočka s uzeným a vejci

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Na sádle zpěňte najemno nakrájenou cibuli. Přidejte k ní předem namočenou čočku a zalijte ji vodou tak, aby tekutina sahala asi 2 až 3 cm nad ni. Ochuťte tymiánem, osolte a přiveďte k varu.

2. Na mírném ohni vařte asi 30 minut (nebo až čočka změkne). Odstavte a přebytečnou tekutinu slijte. K čočce vmíchejte ocet, cukr a smetanu, ve které jste důkladně rozmíchali mouku. Dobře promíchejte, přiveďte k varu a na mírném ohni ještě asi 5 minut povařte.

3. Podávejte s uzeným masem a natvrdo uvařeným vejcem.

Poznámka k receptu

Koření a bylinky hrály v kuchyni našich babiček důležitou roli. Zkuste tuto sváteční verzi čočky ochucené tymiánem.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...