Hrách a kroupy

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Den předem namočené kroupy uvařte do měkka, bude to trvat asi 35 - 40 minut. Hotové kroupy sceďte.

2. Hrášek vyndejte z mrazáku a nechte povolit. Cibuli nasekejte najemno a zpěňte v hlubším kastrolu na oleji. Přidejte kroupy, hrášek, rozdrcený česnek, podle chuti sušené oregano, sůl a pepř. Promíchejte, aby se hrášek prohřál a všechny ingredience spojily.

Poznámka k receptu

V tradičním staročeském receptu jsme vyměnili suchý loupaný hrách za mražený zelený hrášek, vznikla lehčí a svěžejší varianta pokrmu, kterému se říkávalo také svarba.

Hodnocení: 2,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 2

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...