Slaninové knedlíky

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Slaninu, maso a žemle nakrájejte na kostičky. Slaninu rozškvařte ve větším kastrolu, přidejte maso a osmahněte. Přidejte žemle a za stálého míchání ještě osmažte.

Prosetou mouku, sůl a koření smíchejte s vejci rozkvedlanými v mléce a vypracujte řídké těstíčko. Přidejte do něj směs bůčku a žemle, zamíchejte a nechte chvíli stát.

Z těsta vytvořte dvanáct kulatých knedlíků, vložte je do vroucí osolené vody a vařte 9 - 10 minut. Při vaření knedlíky občas zamíchejte. Uvařené knedlíky vyjměte, rozkrojte v půli, přelijte na sádle osmaženou cibulkou a podávejte s dušeným zelím nebo špenátem.

Hodnocení: 5,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 5

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...