Vídeňské knedlíky

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Housky nakrájíme na kostičky, nasypeme do mísy, pokapeme je mlékem a necháme nasáknout. V jiné míse utřeme změklé máslo do pěny, přidáme celá vejce a žloutky a dobře promícháme. Přidáme navlhčené kostičky housek, nasekanou petrželku, mouku a strouhanku, těsto mírně osolíme a propracujeme navlhčenýma rukama.

Utvoříme z něj dvě podlouhlé šišky, vložíme je do většího hrnce s vroucí osolenou vodou, opatrně promícháme a vaříme asi 17 – 20 minut, dokud nevyplavou na hladinu (pokud z těsta vytvarujeme koule, vaříme je asi 10 minut).

Hotové knedlíky vyjmeme z vody, nakrájíme je na plátky a podáváme jako přílohu k tradičním rakouským specialitám jako je např. hovězí roštěná na cibulce, svíčková nebo zvěřina.

Hodnocení: 5,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 5

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...