Houskové knedlíky "klasik"

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Připravené odpočinuté těsto přeložíme na pomoučený vál, rozdělíme ho na dva díly a z každého vytvarujeme podlouhlý knedlík ve tvaru šišky. Vložíme je do dostatečně velkého hrnce s vroucí osolenou vodou (knedlíky při vaření ještě nabudou) a vaříme 10 minut. Pak oba knedlíky opatrně otočíme vařečkou a vaříme ještě 10 - 15 minut.

Uvařené knedlíky vyjmeme z vody pomocí speciálního podběráku nebo dvou prkének či talířků (aby se nerozlomily) a ihned je propícháme dlouhou dvouzubou vidličkou, aby z nich unikla pára.

Takto připravené knedlíky nakrájíme pomocí nitě nebo speciálním kráječem na plátky a podáváme je jako přílohu, nejlépe k masu s omáčkou (například svíčkové, guláši, zvěřině apod.).

Recept na houskové kynuté těsto najdete zde.

Hodnocení: 1,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 1

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...