Soudky se špenátem, lilkem a slaninou

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Brambory nastrouháme najemno, posypeme moukou, krupicí, přidáme lžičku soli, vejce a zpracujeme na hladké těsto.

Špenát důkladně vypereme a necháme odkapat. Lilek i slaninu nakrájíme na malé kostičky. Slaninu osmahneme na pánvi na rozpáleném oleji, přidáme lilek, osolíme a restujeme, dokud lilek nezměkne. Nakonec přidáme nakrájený špenát, ochutíme chilli a restujeme, dokud se všechna voda neodpaří.

Z těsta vyválíme váleček o průměru asi 5 cm a nakrájíme ho na dílky dlouhé okolo 3 cm. Každý rozmáčkneme na placičku, do středu dáme lžičkou špenátovou nádivku a vytvarujeme kulatý knedlíček. Připravené knedlíčky vaříme v osolené vodě 10 - 12 minut (podle velikosti). Hotové knedlíčky vyjmeme z vody, necháme na sítu odkapat, rozdělíme na talíře a posypeme nakrájenou cibulkou.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...