Bramborové těsto na knedlíky

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Studené vařené brambory oloupeme a nastrouháme najemno do mísy. Připravíme si všechny ostatní suroviny a dáme vařit osolenou vodu, protože těsto musíme zpracovat rychle. Nastrouhané brambory osolíme, přisypeme k nim prosátou hrubou mouku a krupici, přilijeme ocet a do mísy rozklepneme i vejce. Všechny suroviny v míse promícháme rychle vařečkou, až se spojí a vznikne hladké pevné těsto.

Připravené těsto ihned přeložíme na pomoučený vál nebo vhodnou podložku (nenecháváme ho dlouho stát, aby nezřídlo) a rozdělíme ho na 3 části. Každou část těsta vyválíme rukama do tvaru válečku o průměru asi 6 cm. Těsto můžeme také rozdělit na menší části a vytvarovat z nich kulaté knedlíky.

Po uvaření necháme knedlíky odkapat a máme-li knedlíky ve tvaru válečků, ihned je nakrájíme pomocí nitě, speciálního kráječe nebo ostrého nože na plátky silné asi 1 cm, aby z nich unikla pára.

Hodnocení: 3,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 3

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...