Bramborové knedlíky

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Brambory omyjte a uvařte v osolené vodě, měly by být měkké, ale když do nich píchnete vidličkou, budou klást „mírný odpor“. Ještě teplé oloupejte a nastrouhejte najemno.

2. Nastrouhané brambory promíchejte s hrubou moukou, mírně našlehanými vejci a 1 lžičkou soli a vypracujte hladké těsto. Z těsta pak vytvarujte šišky a ihned je vložte do vroucí vody. Vařte asi 20 minut.

3. Uvařené knedlíky okamžitě po vyjmutí potřete rozpuštěným máslem, aby neokoraly. Ostrým nožem nebo nití je nakrájejte na plátky a podávejte.

Poznámka k receptu

Tohle je klasický recept na bramborové knedlíky, jak je máme rádi - jemné, ale hutné, s výraznou chutí brambor.

Hodnocení: 3,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 3

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...