Bosáky

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Brambory oloupeme, omyjeme a najemno nastrouháme do mísy. Část vody po chvilce slijeme.

Vmícháme rozšlehané vejce se solí, mouku a krupici a připravíme středně husté těsto. Lžící vykrájíme bosáky a ihned je zavaříme do vroucí osolené a mírně okyselené vody. Vaříme 8 - 10 minut.

Horké knedlíky vyjmeme dírkovanou naběračkou, necháme krátce odkapat a dáme do mísy vymastěné sádlem. Podáváme s masem a zelím.

Poznámka k receptu

Pokud tvarování knedlíků lžící nezvládnete, tvarujte je rukama namočenýma ve vodě.

Hodnocení: 4,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 4

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...