CORNBREAD SE SLANINOU A JALAPEÑOS

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Troubu předehřejte na 200 °C. Plátky slaniny nakrájejte na tenké nudličky, nasypte na pánev a na středním plameni nechte opékat. Jarní cibulky nakrájejte na tenká kolečka, a jakmile začne slanina zlátnout, přisypte je do pánve. Promíchejte a 5 minut společně restujte.

2. Ve velké míse smíchejte krupici, cukr, sůl, nahrubo nastrouhaný čedar a promíchejte. V menší misce rozmíchejte vejce v podmáslí. V rendlíku rozehřejte máslo. Jakmile je slanina s cibulkou opečená dozlatova, přidejte vaječnou směs i máslo do velké mísy k suchým ingrediencím, promíchejte a nakonec vmíchejte i slaninu s cibulkou.

3. Prázdnou pánev vraťte na oheň a nechte ji nahřát. Nalijte na ni těsto, ozdobte ho na kolečka nakrájenými jalapeños a dejte do vyhřáté trouby. Pečte 20 minut nebo dokud není těsto suché. Po upečení nechte 5 minut chladnout v pánvi, pak chléb z pánve vyklopte, nakrájejte a podávejte.

Poznámka k receptu

Cornbread je skvělý teplý, vlažný i studený. Můžete si ho dát jen tak, nejlepší je ale podávat ho jako přílohu k dušenému masu a vytřít s ním všechnu omáčku.

PÁNEV O PRŮMĚRU 23 CM

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...