Opečené škubánky

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Brambory oloupejte, nakrájejte na kousky a uvařte v osolené vodě doměkka. Jakmile jsou hotové, slijte vodu tak, aby vám na dně trochu zůstalo.

2. Do hrnce přidejte mouku, brambory nahrubo rozšťouchejte a nechte na mírném ohni asi 20 minut tzv. propařit.

3. Směs osolte a znovu rozšťouchejte, tentokrát dohladka. Pak důkladně propracujte vařečkou, dokud nezískáte hladkou, pevnou hmotu. Rukama tvarujte válečky, pokud se škubánky lepí, lehce je obalte v hrubé mouce. Smažte ve vyšší vrstvě tuku dozlatova.

Poznámka k receptu

Možná vám je dělala babička, možná je vůbec neznáte. Opečené škubánky jsou ke zvěřině ideální příloha.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...