Křupavé bramboráčky

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Brambory oloupeme, mrkev očistíme, stroužky česneku oloupeme a vše nastrouháme na jemném struhadle do mísy. Směs ochutíme solí, majoránkou a pepřem a zahustíme ovesnými vločkami. Těsto musíme zpracovávat velmi rychle, aby nezačalo černat.

>Připravené těsto lijeme po částech do pánve s rozpáleným olejem a bramboráčky smažíme z obou stran dozlatova. Po usmažení pokládáme bramboráčky na papírovou utěrku, abychom z nich odsáli přebytečný tuk.

Ještě teplé bramboráčky zabalíme do alobalu, podle chuti k nim zvlášť do krabičky přibalíme na kousky nakrájenou zeleninu (např. mrkev nebo kedlubnu) a můžeme vyrazit na výlet.

Poznámka k receptu

Mrkev je v těstě velmi důležitá. Bramboráčky pak totiž nenasáknou tolik olejem. Těsto můžete ještě vylepšit přidáním šunky od kosti nakrájené na jemné kousky.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...