KOVBOJSKÉ HRANOLKY

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Brambory vydrhněte kartáčkem a nakrájejte na velké hranolky. V osolené vodě je uvařte téměř doměkka, pak je slijte a osušte. Ve velké pánvi rozpalte olej – mělo by ho být dost, aby se hranolky dobře opékaly, neměly by v něm ovšem plavat. Opečte je ze všech stran, a když začnou zlátnout, přimíchejte podle chuti koření – někomu stačí jen lehce poprášit, někdo přidá třeba celou lžíci. Lehce zamíchejte, aby se koření dostalo k bramborám ze všech stran, a podávejte.

Poznámka k receptu

Naše koření využijete i na brambory pečené v troubě nebo na dochucení zeleniny, takže se vyplatí mít ho v zásobě. Pokud s přípravou přílohy spěcháte, nakrájejte brambory na tenké plátky, vyhnete se předvařování.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...