Zelňačka s klobásou

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. V hrnci rozpalte olej a orestujte na něm nadrobno nakrájenou cibuli. Pak přidejte na kolečka pokrájenou klobásu a opečte ji. Zaprašte paprikou a nechte minutku rozvonět.

2. Zelí slijte, pokud je to třeba, pokrájejte a přidejte do hrnce. Zalijte vývarem, osolte, opepřete a přidejte bobkový list. Vařte, dokud zelí nezměkne, trvá to asi 15 - 20 minut. Nakonec odstraňte bobkový list a podávejte.

Poznámka k receptu

Tuhle skvělou základní variantu zelňačky zvládnete, i když toho lednice moc nenabízí. Můžete ji samozřejmě vylepšit podle chuti - někdo přidá uzené nebo další druh klobásy, jiný třeba vařené brambory.

Hodnocení: 3,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 3

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...