Zeleninová polévka se zázvorem

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Zeleninu očistěte, oloupejte a nakrájejte na kostky (zázvor nechte raději v celku).

2. Ve větším širokém kastrolu rozehřejte polovinu másla a orestujte na něm zeleninu včetně zázvoru (případně přidejte jáhlové vločky). Zalijte vodou, přidejte koření a uveďte do varu. Snižte teplotu a polévku zvolna vařte, až zelenina zvláční, ale zůstane ještě trochu křupavá (asi 15 minut).

3. Vyjměte koření (pomocí sáčku či sítka to půjde snadno) i zázvor, ale pokud máte rádi ostřejší chuť, zázvorrozmač kejte. Polévku osolte a opepřete.

4. Pokud jste do polévky nepřidali jáhlové vločky, zahustěte ji jíškou. Na pánvičce zpěňte zbylé máslo,
zaprašte ho moukou a připravte světlou jíšku. Zavařte ji do polévky a aspoň 10 minut ji provařte. Podávejte ozdobené petrželkou a s krajícem čerstvého chleba či krutony.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...